Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κοιλιοπλαστική: Οι απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί να προσφέρει βελτίωση στην όψη της κοιλιάς, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και λίπους.
plastikos-xeirourgos-dr-kerastaris-dimitris-1Ο πλαστικός χειρουργός Dr Κεραστάρης Δημήτρης είναι αναπληρωτής διευθυντής της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την κοιλιοπλαστική.
Εδώ και 18 χρόνια έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με όλη τη γκάμα των επεμβάσεων, αισθητικές και επανορθωτικές, στα πλαίσια της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και την χρήση των ιατρικών laser όλων των τύπων.
Είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν την P.A.L. τεχνική στην λιποαναρρόφηση και την subfascial τεχνική στην αυξητική του μαστού.
Πρίν πάμε παρακάτω, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε σε video όλες τις ερωτήσεις που κάναμε στον γιατρό και τις απαντήσεις που δίνει στον σύνδεσμο που ακοιλουθεί.
koilioplastikh-kerastarhs
Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει γύρω από την κοιλιοπλαστική
Τι μπορώ να διορθώσω με την κοιλιοπλαστική; Εκτός από τη χαλάρωση θα διορθωθεί και το παραπανίσιο λίπος που έχω στην περιοχή της κοιλιάς;
koilioplastiki-ti-diorthwnwi-koil-parapanw-liposΕίναι πάρα πολύ συχνό και σε άντρες και σε γυναίκες στην περιοχή της κοιλιάς να εμφανίζεται χαλάρωση του δέρματος αλλά και περίσσεια υποδόριου λίπους.
Στην περίπτωση αυτή χρειάζονται οπωσδήποτε μία κοιλιοπλαστική για να αφαιρέσουμε αυτό το δέρμα που περισσεύει (τη χαλάρωση), αλλά και να μειώσουμε το λίπος, να κάνουμε λοιπόν μία λιποαναρρόφηση.
Τα τελευταία χρόνια, σε περιστατικά που δεν υπάρχει πολύ υποδόριο λίπος, μπορούμε να κάνουμε την επέμβαση σε ένα χρόνο.
Δηλαδή, να ξεκινήσουμε πρώτα με τη λιποαναρρόφηση, να αδειάσουμε το λίπος, να λεπτύνουμε την κοιλιά και μετά να αφαιρέσουμε το δέρμα που περισσεύει για να τεντώσει και να γίνει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
Εάν όμως το λίπος είναι περισσότερο, είναι καλύτερα σε πρώτο χρόνο, να αφαιρέσουμε το λίπος σε μία εκτεταμένη λιποαναρρόφηση, χωρίς να μας νοιάζει που θα χαλαρώσει περισσότερο το δέρμα, γιατί σε δεύτερο χρόνο με την κοιλιοπλαστική θα το αφαιρέσουμε. Με αυτό τον τρόπο η γυναίκα ή ο άντρας θα αποκτήσει μία επίπεδη κοιλιά, έτσι όπως την επιθυμεί.
Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω την κοιλιοπλαστική;
koilioplastiki-pote-katallhlh-stigmhΔεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να κάνει ένας άντρας ή μία γυναίκα κοιλιοπλαστική.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει χαλάρωση στο δέρμα, να περισσεύει το δέρμα στην κοιλιά και να χρειάζεται να το αφαιρέσουμε.
Τι θα συμβεί αν μείνω έγκυος μετά την κοιλιοπλαστική;
koilioplastiki-meta-an-egkyosΜετά από την επέμβαση κοιλιοπλαστικής, στην περίπτωση που έχουμε ράψει και τους μύες της κοιλιάς, δεν θέλουμε οι γυναίκες για 2 χρόνια να μείνουν έγκυες.
Μετά τα 2 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορούν να έχουν εγκυμοσύνη.
Άρα πρακτικά, ο μόνος περιορισμός είναι αυτά τα 2 χρόνια.
Σε περίπτωση που μία γυναίκα θέλει να υποβληθεί στην επέμβαση, αλλά δεν είναι σίγουρη αν στην επόμενη διετία υπάρχει περίπτωση να μείνει έγκυος, τότε αφού το συζητήσουμε, στη διάρκεια της επέμβασης, δε ράβουμε τους μύες της κοιλιάς, αφαιρούμε μόνο την περίσσεια του δέρματος.
Πότε θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης και των ουλών; Τι μπορώ να κάνω για να συμβάλλω θετικά;
koilioplastiki-pote-apotelesmaΚάθε μετεγχειρητική ουλή, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της κοιλιοπλαστικής, για να ωριμάσει πλήρως, χρειάζεται από 6 έως 18 μήνες.
Άρα το τελικό αποτέλεσμα της ουλής θα είναι σε 18 μήνες.
Τώρα, όσον αφορά στην υπόλοιπη επέμβαση, απ’ τον πρώτο μήνα θα έλεγα, που έχουν φύγει τα περισσότερα οιδήματα, έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.
Το μόνο το οποίο τροποποιείται και αλλάζει προς το καλύτερο, δηλαδή βελτιώνεται όσο περνάνε οι μήνες είναι η ουλή.
Το πως θα φαίνεται μία ουλή μετά το χειρουργείο, κυρίως εξαρτάται από το δέρμα του ασθενούς.
Οι γιατροί ό,τι μπορούμε κάνουμε, τόσο ως προς το πως κόβουμε όσο και ως προς το πως ράβουμε για να κάνουμε την καλύτερη ουλή.
Από κει και πέρα, με διάφορες κρέμες, που δίνουμε στις πελάτισσες μετά το χειρουργείο, μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμφάνιση των μετεγχειρητικών ουλών.
Μένω εκτός Αττικής. Θα μπορέσω να ταξιδέψω μετά το εξιτήριο (με αεροπλάνο ή πλοίο) για να επιστρέψω στο σπίτι μου;
koilioplastiki-taxidepswΗ κοιλιοπλαστική είναι μία από τις λίγες επεμβάσεις που κάνουμε με γενική αναισθησία, άρα, προτιμώ οι ασθενείς μου να μένουν μία νύχτα στο νοσοκομείο.
Από την επόμενη μέρα που παίρνουν εξιτήριο, αφού δω ότι είναι όλα καλά, μπορούν να ταξιδέψουν με την παροχέτευσή τους –μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν και άδεια πρόκειται να μπουν σε αεροπλάνο- , αλλά μπορούν να ταξιδέψουν με όποιο τρόπο θέλουν και οπουδήποτε θέλουν.
Πώς θα νιώθω κατά την περίοδο της ανάρρωσης;
koilioplastiki-pws-niwthw-anarrwshΗ κοιλιοπλαστική είναι μία από τις πιο βαριές, θα έλεγα, αισθητικές επεμβάσεις.
Άρα, η μετεγχειρητική περίοδος, τις πρώτες 4-5 μέρες μπορεί να έχει λίγο πόνο παραπάνω, ο οποίος όμως ωραιότατα μπορεί να μετριαστεί με κοινά παυσίπονα που δίνουμε σε όλους.
Δεν είναι δηλαδή κάτι το οποίο προβληματίζει τους ασθενείς, δεν είναι μία βασανιστική περίοδος.
Απλά έχουν λίγο πόνο παραπάνω απ’ ότι στις υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις, κυρίως γιατί έχουμε ράψει το κοιλιακό τοίχωμα, τους μύες από μέσα.
Επίσης, επειδή μπορεί να χρειαστεί να αφήσουμε τις παροχετεύσεις 1-2 μέρες παραπάνω, θα έλεγα ότι 4-5 μέρες μετά την επέμβαση που έχουν αφαιρεθεί οι παροχετεύσεις, ο ασθενής αισθάνεται μια χαρά και μπορεί να κάνει τις περισσότερες καθημερινές του δραστηριότητες.
Πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά μου και να μπορώ να ανταπεξέλθω πλήρως στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις;
koilioplastiki-epistrofh-douleiaΜετά από μία επέμβαση κοιλιοπλαστικής, αφού αφαιρέσουμε τις παροχετεύσεις μετά από 2-5 μέρες, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει, φορώντας μία ειδική ζώνη, στην δουλειά του και σε καθημερινές δραστηριότητες.
Η μόνη εξαίρεση είναι περιπτώσεις που είναι η φύση της δουλειάς τέτοια που χρειάζεται βαριά σωματική εργασία, τότε θα πρέπει να περάσουν περισσότερες μέρες, 7-8, ανάλογα με τη φύση της εργασίας.
Αλλά σε μία δουλειά που δεν απαιτεί ιδιαίτερη σωματική κόπωση, μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων, μπορεί οποιοσδήποτε να επανέλθει χωρίς πρόβλημα.
Με την κοιλιοπλαστική μπορώ να αποκτήσω κοιλιακούς;
koilioplastiki-koiliakoiΜε την κοιλιοπλαστική δεν αλλάζει κάτι στην μορφολογία των κοιλιακών.
Αυτό όμως το οποίο γίνεται είναι ότι αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν γυμνασμένους κοιλιακούς, ενώ πριν το δέρμα που ήταν από πάνω δεν άφηνε να φανούν αυτοί οι μύες, όταν το δέρμα φύγει και τεντώσει, είναι γίνονται πιο εμφανείς.
Άρα δεν φτιάχνει τους κοιλιακούς, αλλά βοηθάει να φανούν πιο πολύ οι κοιλιακοί που είναι γυμνασμένοι.
Πότε μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή μετά την επέμβαση;
koilioplastiki-pote-sex-epafhΜετά την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, θα έλεγα ότι μπορεί κάποιος ή κάποια να έχει σεξουαλική επαφή μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων.
Μόλις βγάζουμε τις παροχετεύσεις, μπορεί ο ασθενής και να κάνει μπάνιο κανονικά, αλλά και να έχει σεξουαλική επαφή.
Δεν θα έχει ιδιαίτερο πόνο, βέβαια περιορισμοί θα υπάρχουν.
Δεν μπορεί να έχει τη σεξουαλική συμπεριφορά που είχε πριν την επέμβαση, από τον πρώτο καιρό τουλάχιστον.
Αλλά θα μπορούσε από τη στιγμή που το επιθυμεί να έχει σεξουαλική επαφή.
Είναι διαφορετική η επέμβαση μεταξύ ανδρών και γυναικών;
koilioplastiki-diaforetikh-epemvash-andrwn-gynaikwnΣε άντρες και γυναίκες η επέμβαση κοιλιοπλαστικής δε διαφέρει καθόλου. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στους άνδρες επειδή έχουν πιο συχνά γυμνασμένους κοιλιακούς μύες, δε χρειάζεται να κάνουμε συρραφή αυτών των μυών, αλλά να αφαιρέσουμε μόνο την περίσσεια του δέρματος.
Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε γυναίκες που γυμνάζονται, που πλέον είναι πάρα πολλές.
Όταν δούμε ότι οι μύες από μέσα είναι γυμνασμένοι, χρειάζεται να αφαιρέσουμε μόνο το δέρμα που περισσεύει για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Ποια η διαφορά μεταξύ κανονικής και mini κοιλιοπλαστικής;
koilioplastiki-diafora-kanonikh-mini-plastikhΌταν λέμε mini κοιλιοπλαστική ουσιαστικά αναφερόμαστε στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό.
Άρα δεν πειράζουμε τον ομφαλό, δεν τον μεταφέρουμε, αφαιρούμε μόνο το δέρμα που περισσεύει κάτω από αυτόν.
Συνήθως η τομή που κάνουμε είναι μικρότερη, γιατί η περίσσεια του δέρματος είναι περιορισμένη.
Με την κοιλιοπλαστική θα αφαιρεθούν και οι ραγάδες;
koilioplastiki-afairethoun-ragadesΌταν κάνουμε κοιλιοπλαστική, επειδή αφαιρούμε το δέρμα στο τμήμα της κοιλιάς και κάτω από τον ομφαλό, φεύγουν και οι ραγάδες που υπήρχαν σε αυτό.
Ραγάδες που βρίσκονται είτε στα πλάγια της κοιλιάς, είτε πάνω από τον ομφαλό μένουν ως έχουν, απλά κατεβαίνουν πιο κάτω στην κοιλιά μετά το πέρας της επέμβασης.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τι ακριβώς είναι η κοιλιοπλαστική;
Είναι η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.
Συνήθως η χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά εμφανίζεται μετά από απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα ή μετά από εγκυμοσύνη στις γυναίκες.
Αφορά τις περισσότερες φορές τις περιοχές τόσο πάνω όσο και κάτω από τον ομφαλό με αποτέλεσμα την προπέτεια της κοιλιάς και την δημιουργία αντιαισθητικών πτυχώσεων σε αυτή.
Με την χειρουργική αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει από την περιοχή, την συρραφή του μυικού τοιχώματος και την ταυτόχρονη μεταφορά του ομφαλού η κοιλιά γίνεται επίπεδη και αποκτά νεανική όψη.
Είναι βαριά επέμβαση-πόσο διαρκεί;
Η βαρύτητα εξαρτάται από την ποσότητα του δέρματος που χρειάζεται να αφαιρεθεί για να επιτύχουμε ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.
Ακόμα όμως και σε περιπτώσεις εκσεσημασμένης χαλάρωσης, συνήθως σε βαριατρικούς ασθενείς, η επέμβαση είναι απολύτως ασφαλής.
Η διάρκειά της κυμαίνεται από 2,5-4 ώρες ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.
Η mini κοιλιοπλαστική έχει σχέση με τη βαρύτητα;
Καθόλου, mini κοιλιοπλαστική ονομάζουμε την επέμβαση κατά την οποία αφαιρούμε την περίσσεια δέρματος μόνο στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό χωρίς να μεταφέρουμε τον τελευταίο.
Συνήθως αφορά πιο αδύνατα άτομα με μικρή, εντοπισμένη χαλάρωσης στο κάτω μέρος της κοιλιάς και η τομή είναι μικρότερη.
Χρειάζεται γενική αναισθησία;
Η κοιλιοπλαστική γίνεται πάντα με γενική αναισθησία και απαιτεί την παραμονή για μία νύχτα στο νοσοκομείο.
Μόνο η mini κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη και να επιστρέψει ο ασθενής σπίτι του την ίδια ημέρα.
Η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά έχει το ίδιο αποτέλεσμα;
Όχι, η λιποαναρρόφηση μπορεί μόνο να αφαιρέσει την περίσσεια του λίπους από την κοιλιά αλλά όχι και του δέρματος.
Σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν οι δύο επεμβάσεις να συνδυαστούν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και για να επιτύχουμε πιο μικρή μετεγχειρητική ουλή.
Ποιες άλλες επεμβάσεις γίνονται στο σώμα για να δώσουμε ένα αρμονικό και συμμετρικό αποτέλεσμα;
Η P.A.L. λιποαναρρόφηση κοιλιάς αφαιρεί συσσωρευμένο λίπος.
Η ανόρθωση μηρών μπορεί να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση και το τοπικό λίπος στην περιοχή των γλουτών.
Για να αντιμετωπίσουμε την περίσσεια δέρματος ή λίπους στα μπράτσα μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανόρθωση βραχιόνων ή βραχιονοπλαστική.
Τέλος, για να δώσουμε ένα αρμονικό σχήμα στο σώμα με τη λιπογλυπτική μπορούμε να προσθέσουμε λίπος σε σημεία του σώματος που λείπει και να αποκαταστήσουμε το χαμένο όγκο.
Κοιλιοπλαστική: Αποκτήστε επίπεδη κοιλία – Ξεχάστε τα σημάδια απώλειας βάρους & εγκυμοσύνης!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://drkerastaris.gr/κοιλιοπλαστική/
ΙΑΤΡΕΙΟ: Αναγέννηση, Κολοκοτρώνη 8 Εμπορικό κέντρο Αίγλη, Κηφισιά, Τ.Κ:14562
Τηλ/Fax: 2108080051 – 6944933960
Email: contact@dkerastaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου