Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη με ηλεκτρική ψησταριά Θαύμα!

Τσικνοπέμπτη: Ώρα για ψήσιμο! Από το πρωί της Τσικνοπέμπτης σε όλη την Ελλάδα στήνονται ψησταριές και ο αέρας παίρνει αυτή την έντονη μυρωδιά ψημένου κρέατος, δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη έναρξη της αποκριάτικης περιόδου.



Η προέλευση αυτού του εθίμου χαράς και κρεατοφαγίας χάνεται στα βάθη των αιώνων και σχετίζεται με τις βακχικές γιορτές Ελλήνων και Ρωμαίων.

Όπως φαίνεται πίστευαν πως μέσα από το γλέντι και το φαγοπότι θα έφερναν ευφορία στη γη. Η ημέρα Πέμπτη επιλέχθηκε γιατί σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι ψησταριές παίρνουν φωτιά και οι δρόμοι πλημμυρίζουν με μυρωδιές (τσίκνα), απ’ όπου πήρε και το όνομα της η Τσικνοπέμπτη.

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της έθιμα που στη βάση τους, σχετίζονται με τη φωτιά και το κρέας.
Είτε λοιπόν προτιμάς να βγεις, είτε να μείνεις σπίτι ψήνοντας με φίλους, η Τσικνοπέμπτη απαιτεί φαγητό, ποτό και διασκέδαση!!

Εμείς σου προτείνουμε διάφορους εύκολους τρόπους για να τσικνήσεις στο σπίτι.

1. Αρχικά αν δεν σου αρέσουν τα κάρβουνα μια εύκολη επιλογή είναι η ηλεκτρική ψησταριά. Μπορείς να έχεις το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα αποφεύγοντας την ταλαιπωρία για το άναμμα της φωτιάς.

2. Με τα ειδικά μίγματα για κρέας που πωλούνται σε όλα τα super market μπορείς να κάνεις το κρέας μαλακό και πεντανόστιμο χωρίς καθόλου κόπο.

3. Και μη ξεχνάς ότι η τσικνοπέμπτη είναι ημέρα διασκέδασης και χαράς. Οπότε άσε όλα τα προβλήματα στην άκρη και συγκεντρώσου στην παρέα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου